Echilibrul

ay1ECHILIBRUL STRUCTURII INDIVIDUALE
CA EXPRESIE A INTERACTIUNII CALITATILOR GENERALE
(GUNA-ELE) COMPLEMENTARE

Pentru fiinta umana (sanatoasa sau bolnava) structura individuala reprezinta FILTRUL esential al acestor calitati generale (GUNA-ele). Tipul constitutional determina in fiecare caz un mod diferit de inregistrare a interactiunii (care se produce prin declansarea proceselor de REZONANTA) cu conditiile exterioare care sunt determinate in ultima instanta de aceste calitati generale.

Cunoscand foarta bine aceste aspecte vom putea intelege ca nu este nicidecum necesar sa ne luptam cu conditiile exterioare, impotrivindu-ne acestora prin fel si fel de mijloace. Atitudinea cu adevarat inteleapta este aceea de a ne apara structura individuala de aceste manifestari (FACAND SA FIE INVINCIBILA CA POSIBILITATE DE A INTRA IN REZONANTA) si astfel sa putem parcurge linistit si aproape fara dificultate modificarile exterioare fiind in armonie deplina cu fluxul permanent al lor. Intotdeauna NATURA (PRAKRITI) ne-a oferit si ne ofera odata cu problemele ce trebuie sa fie depasite si solutia lor care adesea ni se prezinta sub o forma extrem de simpla, accesibila aceluia care este capabil sa inteleaga si sa aplice.

Fiecare moment al vietii nostre poate fi inteles ca fiind un “dialog” cu NATURA in care noi trebuie sa vedem (prin “oglindire”) in ce masura “ecologia” noastra interioara este in echilibru.
Echilibrul implica printre altele o mare flexibilitate in raport cu orice schimbare, iar echilibrul perfect implica tocmai o flexibilitate perfecta, de care oricare dintre noi avem nevoie in fata permanentelor transformari care exista in NATURA.
Putem intelege astfel ca, pentru fiecare dintre noi cheia sanatatii si a starii de armonie consta in aceasta flexibilitate perfecta in fata permanentelor transformari ce se produc clipa de clipa in NATURA.

CURS AYURVEDA 35/1

Angelica Grigorescu Elli Ellinoor

Reclame