Apetitul

Apetitul – aspecte ezoterice referitoare la modul in care putem identifica cat mai precis tendintele naturale pe care le prezinta structura noastra individuala

2

 

 

„(…) Sistemul medical AYURVEDA considera ca starea de sanatate catre care aspira constient sau orice fiinta umana este in realitate starea de sanatate spirituala sau cu alte cuvinte, echilibrul mental dinamic dintre individualitatea plenar exprimata a unei fiinte umane si individualitatea cosmica a NATURII (PRAKRITI).
Este necesar sa nu pierdem din vedere ca in fond cheia sanatatii noastre se afla de cele mai multe ori in puterea atentiei si in maestria de „a ne apleca urechea” catre limbajul tainic si aparent tacut al NATURII (PRAKRITI) care „ne vorbeste” in modul sau specific chiar din interiorul propriei noastre fiinte.
Ca principiu femini universal, NATURA (PRAKRITI) este cea care oglindind permanent VOINTA LUI DUMNEZEU face posibila intreaga Manifestare tocmai datorita continuei ei transformari.
Fiecare dintre noi ajungem astfel sa ne dam seama in foarte multe situatii de necesitatea de a ne afla permanent si cat mai profund in aceasta stare de echilibru dinamic cu NATURA si tocmai de aceea multi dintre noi ne referim la aceasta stare utilizand binecunoscuta expresie „a trai in acord cu natura”. De fapt a trai intr-o stare in care intreaga nostra fiinta este acordata in mod inefabil DAR ARMONIOS ritmurilor caracteristice si a energiilor subtile benefice ale NATURII (PRAKRITI) reprezinta tocmai starea de sanatate spirituala perfecta.

Privind in mod intelep lucrurile din aceasta perspectiva vom intelege acum de ce este necesar „sa traim in acord cu NATURA”. In AYURVEDA aceasta expresie are o semnificatie foarte precisa. Ea reprezinta in realitate starea in care noi avem numai dorinte pe deplin naturale, dorinte binefacatoare care exprima ceea ce are cu adevarat nevoie structura noastra individuala pentru a se mentine in starea de echilibru dinamic continuu.”
Curs 22 Ayurveda